/ Prezentácia kníh / Dotyk neba – potulky po Atose

Dotyk neba – potulky po Atose

 

Dotyk neba – potulky po Atose

 

Kniha Dotyk neba – potulky po Atose pútavým spôsobom opisuje Svätú Horu Atos a prináša unikátne informácie o mníšskej republike, ktorá sa nachádza v Grécku. Odhaľuje mnohé zákutia Atosu a čitateľovi odkrýva neobyčajné duchovné bohatstvo tejto modlitbami posvätenej zeme s množstvom vzácnych ikon, rukopisov, tlačených kníh a bohoslužobných predmetov. Zároveň poskytuje návod, ako sa dostať na toto výnimočné miesto s viac ako tisícročnou históriou.

Autor knihy sa s čitateľmi delí o svoje zážitky a opisuje osobné stretnutia s významnými starcami Paisijom Svätohorským, Efrémom Filotejským (Arizonským), starcom Antimom a ďalšími múdrymi askétmi, za ktorými  prichádzali stovky ľudí z celého sveta a hľadali pri nich duchovnú útechu a správny smer v živote.

Kniha je plnofarebná a vytlačená na kriedovom papieri. Obsahuje mapu Svätej Hory Atos s vyznačením monastierov a skýtov. Prostredníctvom kvalitných farebných fotografií má čitateľ možnosť nahliadnuť do prírodných krás tohto panenského miesta a kochať sa architektonickou nádherou monastierov, vybudovaných uprostred obdivuhodných atoských scenérií.

 

 

 

Autor: Ján Zozuľak

Počet strán: 240

Rozmery: 147 x 218 mm (formát A5)

ISBN: 978-80-971806-4-5

 

Dotyk neba – potulky po Atose